Szállítási és visszaküldési szabályzat

Visszaküldési szabályzat

A Levtech Service and Production SRL büszke arra, hogy ügyfeleit jól elkészített termékekkel és ügyfélközpontú szolgáltatásokkal szolgálja ki. Ezért garanciát vállalunk minden gyártási hibára, vagy ha nem megfelelő alkatrészt kapott.

Ahhoz, hogy jogosult legyen a visszaküldésre, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi elérhetőségeken:

Ha a probléma műszaki jellegű, akkor a termék cseréje vagy visszaküldése előtt hibaelhárítással próbáljuk megoldani.

Ha bármilyen okból nem elégedett a vásárlással, örömmel kicseréljük a terméket, hogy jobban megfeleljen az Ön igényeinek. A megvásárolt termékeket a kézhezvételtől számított 14 napon belül visszaküldheti csere vagy teljes visszatérítés/jóváírás érdekében (szállítási költségek nélkül), a visszaküldési feltételeknek megfelelően.

Visszaküldési feltételek

A termékeket ÚJ (nem használt, nem tesztelt és továbbértékesített) állapotban kell visszaküldeni, az eredeti gyártói csomagolásban, minden tartozékkal, készletelemekkel, promóciós cikkekkel és használati útmutatóval együtt. Az Ön védelme érdekében a tételeket előre kifizetett szállítással, teljes értékre biztosítva kell visszaküldeni, és biztonságosan be kell csomagolni a szállítási sérülések elkerülése érdekében.

Általánosságban elmondható, hogy „ökölszabályként” ugyanúgy küldi vissza a termékeket, ahogyan mi küldtük Önnek – ugyanolyan állapotban és teljes eredeti tartalommal.

Minden visszaküldést a visszaküldött termékek kézhezvételétől számított 1-3 héten belül feldolgozunk.

A termékek Levtech Service and Production SRL részére történő visszaküldésével kapcsolatos minden költség a vásárlót terheli.

Visszatérítések

Miután visszakaptuk a terméket, megvizsgáljuk, és értesítjük, hogy a visszaküldött terméket megkaptuk. Az áru ellenőrzése után azonnal értesítjük az új termék vagy a visszaküldés állapotáról. Ha visszaküldését jóváhagyják, új terméket küldünk Önnek, vagy visszatérítést adunk a hitelkártyájára (vagy az eredeti fizetési módra), levonva a 10%-os készletfeltöltési díjat (a visszaküldés okától függően). A visszatérítések/jóváírások – adott esetben – a bevallás feldolgozásától számított 2 héten belül megtörténnek, mivel a hitelkártya-társaságok eltérő módon utalják vissza a jóváírásokat az Ön számlájára.

Szállítás

Ha a probléma gyártási hibából adódik, a szállítási költséget mi álljuk, minden egyéb visszaküldés esetén a vásárlót terheli a saját szállítási költsége a termék visszaküldésével kapcsolatban. A szállítási költségek nem téríthetők vissza. Ha visszatérítést kap, a visszaküldés költsége levonásra kerül a visszatérítésből.

Csere szállítási sérülés esetén

Ha a termék a szállítás következtében megsérül, szívesen kicseréljük Önnek. A biztosítási igényt be kell nyújtani és véglegesíteni kell, mielőtt az ügyfélnek kártérítést fizetnének ki vagy a terméket kicserélnék. Reklamáció kezdeményezéséhez kérjük, a kézbesítéstől számított 3 munkanapon belül lépjen kapcsolatba velünk. A csere céljából visszaküldött sérült tételt a Levtech Service and Production SRL javíthatja vagy kicserélheti. A visszaküldés feldolgozása után azonnal értesítést kap.

Politikai kivételek

Egyedi megrendelés esetén nem fogadunk el visszaküldést vagy cserét

A buborékcsomagolásból eltávolított termékek visszaküldéséért készletfeltöltési díjat számítunk fel.

Szállítási sérülések és elveszett csomagok

Vizsgálja meg az árut azonnal a kiszállításkor, mielőtt a fuvarozó elindulna

Ha látható fizikai sérülést vagy hiányzó tárgyakat észlel, utasítsa el a csomagot.

Ha sérülést észlel, azonnal lépjen kapcsolatba velünk.

Ha sérült árut kap, vagy egyáltalán nem kapja meg, a fuvarozónak vizsgálatot kell végeznie.

Kérjük, haladéktalanul értesítsen bennünket a problémáról a kézhezvételtől számított 3 munkanapon belül.

 

Minden igényt általában a kezdeményezéstől számított 2 héten belül feldolgozunk. Ha a szállító vállalja a felelősséget az elveszett vagy megsérült termékért, a biztosítási költségtérítést a Levtech Service and Production SRL visszaküldi, és egy csereterméket küldünk Önnek.

 

Visszaszállítási cím:

Lövéte 319
Postakód 537140
Harghita
Romania

 

Szállítás

Normál szállítás:

A rendelések feldolgozása a megrendelés leadását követő első rendelkezésre álló munkanapon történik. A legtöbb esetben a rendelés néhány napon belül megérkezik. A rendeléseket a DHL, a Fancourier, a GLS, a DPD szolgáltatásokkal és a szállítási visszaigazolással szállítjuk.

Expressz szállítás:

DHL expressz kiszállítás felár ellenében kérhető. További információért forduljon hozzánk a +40 758 576 007 telefonszámon.

Ingyenes szállítási szabályzat:

Jelenleg ingyenes földi szállítást biztosítunk romániai rendelésekre. Egyes tételekre extra kezelési költségek vonatkozhatnak. Az ajánlat csak egy szállítási címre érvényes, több címért rendelésenként külön kell fizetni. Ha bármilyen kérdése van az ingyenes kiszállítással kapcsolatban, hívjon minket közvetlenül a +40 758 576 007 telefonszámon.